Μια διαφορετική εκδοχή για το γέμισμα των πιπεριών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 κρεμμύδι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
3 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 καρότο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
Μαϊντανός ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
400 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια EUBIO
2 κ.σ. passata κλασικό ALCE NERO
1 φλιτζάνι κινόα EUBIO
Τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι Ατλαντικού
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε διαγώνια. Αφαιρούμε τα σπόρια και την ψίχα. Τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα σε ένα πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Βράζουμε την κινόα με αναλογία νερού 1 προς 3, για περίπου 20 λεπτά.  

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο κομμένο σε κύβους, το σκόρδο σε σκελίδες. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και τα βρασμένα ρεβίθια και σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα και ανακατεύουμε συνεχώς. 

Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και με γραβιέρα τριμμένη. 

Καλή όρεξη!