Τα ψητά κρεατικά αποκτούν άλλη διάσταση όταν συνοδεύονται από ενδιαφέρουσες γευστικά σάλτσες! Συγκεντρώσαμε 5 συνταγές για dips που θα απογειώσουν τα μπάρμπεκιου πιάτα σας:


1. Σως γιαουρτιού με μυρωδικά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό    

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

1/2 κ.σ. μέλι ακακίας

1/2 κ.γ. μηλόξιδο ALCE NERO

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

Αλάτι με βότανα PORTO MUINOS

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά.


2. Σάλτσα φέτας με λεμόνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι γάλα

250 γραμμάρια θριμματισμένη φέτα

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ (χυμός)

Αλάτι με βότανα PORTO MUINOS

Πιπέρι

Ρίγανη

Αποξηραμένο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη φέτα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι η φέτα να λιώσει και το μείγμα να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Τέλος,  αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο και ρίγανη. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει πριν σερβίρουμε.

3. Σάλτσα με σταφίδες και μήλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ 

3 κρεμμύδια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ 

2 ντομάτες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ κομμένες σε κύβους ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τοματάκι ALCE NERO 

6 κ.σ. καστανή ζάχαρη ALCE NERO

½ φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα EUBIO

½ φλιτζάνι σταφίδες Κορινθιακές EUBIO

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλαράκι κανέλλας

2 γαρύφαλλα

2 φλιτζάνια ξύδι ALCE NERO

Αλάτι Ατλαντικού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τα μήλα σε κύβους. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις για να πήξει.

4. Σάλτσα πορτοκαλιού με δεντρολίβανο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πορτοκάλια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη ALCE NERO

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 40 λεπτά. Καθόλη τη διάρκεια, αφαιρούμε τον αφρό με ένα κουταλάκι για να φύγει η πικρή γεύση του πορτοκαλιού.

5. Σάλτσα απο κόκκινες πιπεριές  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 κόκκινες γλυκές πιπεριές ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

2 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 φλιτζάνι χυμός από τομάτες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ ή χυμός ALCE NERO 
 
½ κ.γ. πάπρικα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι Ατλαντικού

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις πιπεριές και τα σκόρδα στο φούρνο μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Στη συνέχεια, αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Βάζουμε τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής βελούδινη κόκκινη σάλτσα.