1. Σως γιαουρτιού με μυρωδικά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.σ. μέλι ακακίας
1/2 κ.γ. μηλόξιδο ALCE NERO
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
Αλάτι με βότανα PORTO MUINOS
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά.
2. Σάλτσα φέτας με λεμόνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Αλάτι με βότανα PORTO MUINOS
Ρίγανη
Αποξηραμένο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη φέτα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι η φέτα να λιώσει και το μείγμα να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο και ρίγανη. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει πριν σερβίρουμε.
3. Σάλτσα με σταφίδες και μήλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη ALCE NERO
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τα μήλα σε κύβους. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις για να πήξει.
4. Σάλτσα πορτοκαλιού με δεντρολίβανο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 40 λεπτά. Καθόλη τη διάρκεια, αφαιρούμε τον αφρό με ένα κουταλάκι για να φύγει η πικρή γεύση του πορτοκαλιού.
5. Σάλτσα απο κόκκινες πιπεριές
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Αλάτι Ατλαντικού
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πιπεριές και τα σκόρδα στο φούρνο μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Στη συνέχεια, αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Βάζουμε τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής βελούδινη κόκκινη σάλτσα.