ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 ½ κιλό σπανάκι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 ματσάκι άνηθο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

600 γραμμάρια φέτα

6 αυγά

500 ml συμπυκνωμένο γάλα

200 γραμμάρια βούτυρο

7 φλιτζάνια αλεύρι σίτου μαλακό τύπου ΙΙ ALCE NERO

2 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη από ζαχαρότευτλα ALCE NERO

1 ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι Ατλαντικού

400 ml νερό

Για την επικάλυψη

1 αυγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλεύρι σίτου μαλακό τύπου ΙΙ ALCE NERO

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθεί. Σε ένα σουρωτήρι πιέζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες. 

Σταδιακά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Θρυμματίζουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί απλώνουμε το μείγμα.  

Σε ένα μπολ χτυπάμε 1 αυγό, λίγο αλεύρι, ελαιόλαδο και νερό. Περιχύνουμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.