ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύ ολικής αλέσεως BIGNOLA
2 1/2 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών BIOSUN
1 σκελίδα σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ AMRITA
1 ξερό κρεμμύδι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 φλιτζάνια ψιλοκομένο λάχανο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 1/2 κ.σ. κραμβέλαιο GUSTI ITALIA
1 1/2 κ.σ. σησαμέλαιο GUSTI ITALIA
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό 
1/4 φλιτζάνι σουσάμι αναποφλοίωτο SMAAKT

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε το ρύζι και βράζουμε μέσα στο ζωμό λαχανικών ή το νερό μέχρι να ρουφήξει τα υγρά ή για περίπου 40 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και απλώνουμε το ρύζι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι 10 ώρες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το κραμβέλαιο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το τζίντζερ για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το ρύζι. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ακόμα 1 λεπτό. 

Σερβίρουμε με γαρνίρισμα από βασιλικό και σουσάμι.