Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό σουλτανίνα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική από ζαχαρότευτλα ALCE NERO
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα RAPUNZEL
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1/2 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το σταφύλι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.

Κατά το βράσιμο, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται με ένα κουτάλι. Περιμένουμε αν δέσει η σάλτσα και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα αφού τα καβουρδίσουμε και την αρμπαρίριζα, περίπου για 1-2 λεπτά. 

Η συνταγή βασίζεται στο γλυκό σταφύλι του argiro.gr

Πέννες ολικής με ντοματίνια, μαϊντανό & γιαούρτι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης ΕυBio
150 γραμμάρια ντοματίνια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι με βότανα RAPUNZEL
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το μαϊντανό και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Δροσιστικό vegan σορμπέ με κεράσι & καρύδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας RAPUNZEL
1 1/2 φλιτζάνι καθαρισμένα κεράσια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1/4 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη ALCE NERO
1/4 κ.γλ. βανίλια RAPUNZEL
1/4 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα RAPUNZEL

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε απαλά το γάλα καρύδας, μαζί με 1 φλιτζάνια κεράσια ψιλοκομμένα, την βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφού ψυχθεί, "ξύνουμε" την επιφάνεια για να σπάσουμε τον σχηματισμό πάγου και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε
για περίπου 6 - 8 φορές ανά 45 λεπτά.

Κατά το τελευταίο χτύπημα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα κεράσια και βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Σερβίρουμε με φρέσκα κεράσια!