Συνταγή για cookies που θα γίνουν η αγαπημένη σας καθημερινή συνήθεια!



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο vegan*

½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη BIOSUN

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό ολικής ALCE NERO

Μαρμελάδα φράουλα EUBIO

*Για το βούτυρο vegan:

1/3 φλιτζάνι ρόφημα σόγιας MONSOY

1 κ.γλ. μηλόξιδο ALCE NERO

1/3 κ.γλ. αλάτι Ατλαντικού 

¾ φλιτζάνι λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης BIOTODAY

1 κ.σ. κραμβέλαιο GUSTI ITALIA

1 κ.γλ. υγρή λεκιθίνη σόγιας ή λεκιθίνη ηλιέλαιου

1 κ.γλ. κόμμι ξανθάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

*Προετοιμασία για το βούτυρο vegan

Τοποθετούμε το ρόφημα σόγιας, το μηλόξιδο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα, αφήνουμε το μείγμα να πήξει για περίπου δέκα λεπτά.

Παράλληλα, λιώνουμε το λάδι της καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε στο μίξερ το λάδι καρύδας, το κραμβέλαιο, το μείγμα του ροφήματος σόγιας, την υγρή λεκιθίνη και το κόμμι ξανθάνης. Χτυπάμε για ελάχιστα λεπτά.  

Μόλις ολοκληρώσουμε το χτύπημα, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ή σε πλαστικές παγοθήκες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει. Θα είναι έτοιμο για χρήση σε περίπου 1 ώρα.

Προετοιμασία για τα cookies

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο vegan μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις το ζυμάρι ομογενοποιηθεί, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ζυμάρι σε πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Χρησιμοποιούμε ειδικούς μεταλλικούς κόφτες για να κόψουμε κομμάτια σε σχήμα καρδιάς. Θα χρειαστούμε κόφτες σε 2 διαφορετικά μεγέθη, για να δημιουργήσουμε «κενό» στο κέντρο των cookies.

(Tip: Δημιουργούμε καρδούλες με τον μεγάλο κόφτη. Στα μισά από τα κομμάτια αυτά αφαιρούμε το κέντρο τους με τον μικρό κόφτη.)

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέσα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν. Μετά αλείφουμε τα συμπαγή κομμάτια με μικρή ποσότητα μαρμελάδας φράουλα. «Κλείνουμε» με τα κομμάτια που έχουν το κενό και πιέζουμε ελαφρά.

Έτοιμα τα cookies με μαρμελάδα!