ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη

300 γραμμάρια μαλακό αλεύρι σίτου τύπου 2 ALCE NERO
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γραμμάρια ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη ALCE NERO
1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. κανέλα AMRITA
1 κ.γ. αλάτι Ατλαντικού 
150 ml νερό

Για τη γέμιση

4 μήλα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
Χυμός από 1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
120 γραμμάρια σταφίδες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
100 γραμμάρια ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη ALCE NERO
50 γραμμάρια καρύδια τριμμένα EUBIO
1 κ.σ. κανέλα

Για το γαρνίρισμα

Ζάχαρη άχνη BIOSUN

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τεμαχίζουμε σε πολύ φέτες. Παράλληλα, ζεματίζουμε τις σταφίδες μέσα σε βραστό νερό, για περίπου 2 λεπτά. Τοποθετούμε τις σταφίδες, τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστο και μαλακό. Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε λεπτό φύλλο διάστασης 60 επί 30 εκατοστών, πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια του πλάστη. Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε μια πετσέτα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο ομοιόμορφα. Τυλίγουμε το φύλλο με τη βοήθεια της πετσέτας. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ένα σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε το ρολό μέσα σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.