ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μανταρίνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
6 κ.σ. μαλακωμένο λάδι καρύδας BIOTODAY
1 1/4 φλιτζάνι μαλακό αλεύρι σίτου τύπου 2 ALCE NERO 
2 κ.σ. ανεπεξέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη ALCE NERO
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη BIOSUN
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ σιρόπι καρύδας  BIOTODAY
1/3 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα BIOTODAY
1 1/2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού BIOSUN
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN
1/4 κ.γ. αλάτι Ατλαντικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το μανταρίνι και αφαιρούμε το ξύσμα. Στύβουμε το μισό μανταρίνι και συγκεντρώνουμε περίπου 2 κ.σ. χυμό. Λιώνουμε το λάδι και καρύδας και αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το σιρόπι καρύδας, το χυμό μανταρινιού και 1/2 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.  
Προσθέτουμε το αλεύρι, την τριμμένη καρύδα (κρατάμε 2 κ.σ.), το άμυλο καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ και τα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Τέλος, αναμειγνύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με την υπόλοιπη καρύδα και χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη, για λίγα λεπτά. 

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης. Απλώνουμε τα μπαλάκια μέσα σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιούμε μια βρεγμένη γυάλινη επιφάνεια για να "πατήσουμε" τα μπαλάκια. Για να δώσουμε Χριστουγεννιάτικο σχήμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά στένσιλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.